De moderne metropool - de gevaren en kansen: Revisie

De moderne metropool - de gevaren en kansen

Laatst bijgewerkt: '' door heggemaryn

We weten allemaal vanaf de kindertijd hoe belangrijk het is om frisse lucht in te ademen. Therapeuten en kinderartsen adviseren altijd: "Loop vaker in de natuur, adem frisse lucht in." Maar waar kan ik frisse lucht vinden in een vervuilde metropool? En is er een voordeel van buiten wandelen buiten de stad, als je daarvoor een uur in de file moet staan? Laten we eerst eens kijken naar wat 'frisse lucht' betekent vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Patent

https://knussehuis.nl/beste-luchtbevochtiger-voor-uw-huis.html

Zuurstof is het hoofdbestanddeel van de juiste, frisse lucht, zonder welke het leven van dieren, incl. en mensen, is onmogelijk. Zuurstof ondersteunt de ademhaling, het metabolisme en de hersenactiviteit in het lichaam. Tegelijkertijd ademt een persoon de zuurstofverzadigde lucht in, een kooldioxide (CO2) uitademt, wat zeer gevaarlijk kan zijn voor de menselijke gezondheid als de toegestane parameters worden overschreden. Wat meestal gebeurt in gesloten, slecht geventileerde ruimtes. Zo is verse lucht lucht die verzadigd is met zuurstof en met een minimum gehalte aan schadelijke onzuiverheden. Allereerst kooldioxide, waarvan het gehalte in de lucht niet hoger mag zijn dan 1000 ppm (0,1%).

Op straat, in de lucht, zelfs in het meest vervuilde gedeelte van de stad, zal het zuurstofgehalte op het normale niveau zijn. En in elk modern appartement met gesloten kunststof ramen eten 2-3 mensen alle zuurstof binnen een paar uur en het CO2-gehalte zal hoger zijn dan 2000 ppm. Dan dreigt dit ons? Zoals recente studies van westerse wetenschappers en artsen aantonen, wanneer het CO2-gehalte in de ingeademde lucht wordt overschreden, vervangt het lichaam zuurstof door kooldioxide, wat leidt tot een zogenaamde. zuurstofgebrek, of hypoxie, op wetenschappelijke basis. Dientengevolge verslechtert het cognitieve vermogen van de persoon, de immuniteit is verzwakt. De primaire symptomen zijn hoofdpijn en algemene zwakte bij volwassenen en overexcitatie en het onvermogen om huiswerk te maken bij kinderen. En bij langdurige blootstelling kunnen er chronische ziektes zijn (allergie, astma, migraine, hart- en vaatziekten). Daarom is het erg belangrijk om het appartement zo vaak mogelijk te ventileren, ongeacht op welke vuile plek het is.

De meesten van ons zijn gewend om de kamer op de oude manier te luchten - het raam of raam te openen. Ondanks het onbetwiste voordeel van deze methode - de komst van frisse lucht in het appartement, heeft hij ook genoeg en minnen:

In het koude seizoen verschijnen onmiddellijk tocht, die in de eerste plaats gevaarlijk zijn voor de gezondheid van kinderen.
In het warme seizoen onder de ramen verzamelen zich vaak luide bedrijven of regelen 'leuke starts' fans op auto's en motorfietsen. Bijgevolg vallen alle geluiden van de straat onmiddellijk in het appartement.
Als het appartement zich in een ecologisch ongunstige omgeving bevindt, komt alle vervuiling het appartement binnen. Vaak worden ze zelfs gemakkelijk gevoeld door simpelweg uw vinger op de vensterbank te plaatsen, letterlijk 15 minuten na het openen van het venster.
Om al deze problemen kwijt te raken en tegelijkertijd niet om het appartement te ventileren, maar om de lucht op een constant niveau te houden, heeft het Novosibirsk-bedrijf Tion een speciaal apparaat ontwikkeld: Brizer Tion O2. Het apparaat wordt geïnstalleerd op een speciaal voorbereid gat in de muur en levert frisse lucht de kamer in met behulp van stille fans. In de compacte ontluchtingsbehuizing bevinden zich ook drie filters voor een fijne luchtzuivering van alle mogelijke verontreinigingen en geuren, evenals een veilig verwarmingselement voor het verwarmen van de lucht in de winter. Dus je kunt je eigen appartement inademen met dezelfde schone en frisse lucht als in het land of buiten de stad!

In Novosibirsk is EROS company de officiële vertegenwoordiger, dealer en installateur van de Thion-systemen, die zichzelf al heeft bewezen in een gezamenlijk project met de fabrikant van het apparaat op de portal sibmama.ru "Testrit van de Tion O2-ontluchter." Onder de link kunt u recensies lezen van gezinnen die al een adempauze hebben geïnstalleerd en meer te weten komen over de installatie en bediening van het apparaat.

Paginageschiedenis